четвртак, 20. септембар 2012.

Šam rolne


Sastojci za testo 
4 šoljice ( od 1 dcl) mleka
1 šoljice ulja
5 žumanaca
700 gr brašna
Za premazivanje testa:
200 gr margarina
Fil:
5 belanaca
300 gr šećera
Priprema:
Zamesiti testo od mleka, ulja, žumanaca i brašna. Testo dobro izraditi, podeliti na 2 dela.( delimo na dva dela jer lakše valjamo testo nego da je u jednom komadu). Oba dela razvaljati u ploču i premazati istopljenim margarinom. Tada oba testa uviti kao pismo i ostaviti da stane 20 minuta. Tako uraditi još 2 puta, pa tanko razvaljati. Seći trake širine 2 cm, omotati oko kalupa za šam rolne pa peći.
Fil:
Ukuvati da bude gust sirup od šećera i malo vode. Belanca čvrsto umutiti i dodavati neprestano muteći mikserom malo po malo sirupa. Kad ceo sirup dodamo još mutimo dok se belanca ne prohlade. Stavimo fil u kesu i punimo rolne i pospemo šećerom u prahu.
sam rolne1 Šam rolne

Нема коментара:

Постави коментар