Sastojci:
1 pakovanje tankih kora (za pite i baklave)
1/2 kg malina (mogu se upotrebiti i višnje ili jagode)
100 g gustina
oko 400 g kristal šećera
ulje (oko 200 g)
prah šećer (za posipanje)
Priprema:
Prvo skuvati fil od 6 dl vode odvojiti 2 dl, pa sa ta 4 dl preliti voće, ostaviti da tečnost provri. 150-200 g šećera (po ukusu) pomešati sa 100 g gustina, sipati 2 dl vode i razmutiti da nema grudvica. Sipati u voće i ukuvati kašicu. Smesa ima gustinu kao malo gušći puding. Ostaviti da se prohladi. Pakovanje kora podeliti, tako da odvojite po tri kore. Svaku koru mazati uljem i posipati kristal šećerom, a zadnju, treću samo namazati uljem. Masu od voća rasporediti uz ivicu, preklopiti krajeve i umotati, što je moguće čvršće u rolnu. Svaku rolnu premazati uljem i peći u zagrejanoj rerni na 180 C oko 20 minuta.
Voditi računa da pita ne pregori, već da ostane zlatno žuta. Pitu prohladiti pre sečenja, ali je NE POKRIVATI krpom, kako bi ostala krckava, što joj daje posebnu draž. Iseći na parčiće i posuti ih prah šećerom.
1 pakovanje tankih kora (za pite i baklave)
1/2 kg malina (mogu se upotrebiti i višnje ili jagode)
100 g gustina
oko 400 g kristal šećera
ulje (oko 200 g)
prah šećer (za posipanje)
Priprema:
Prvo skuvati fil od 6 dl vode odvojiti 2 dl, pa sa ta 4 dl preliti voće, ostaviti da tečnost provri. 150-200 g šećera (po ukusu) pomešati sa 100 g gustina, sipati 2 dl vode i razmutiti da nema grudvica. Sipati u voće i ukuvati kašicu. Smesa ima gustinu kao malo gušći puding. Ostaviti da se prohladi. Pakovanje kora podeliti, tako da odvojite po tri kore. Svaku koru mazati uljem i posipati kristal šećerom, a zadnju, treću samo namazati uljem. Masu od voća rasporediti uz ivicu, preklopiti krajeve i umotati, što je moguće čvršće u rolnu. Svaku rolnu premazati uljem i peći u zagrejanoj rerni na 180 C oko 20 minuta.
Voditi računa da pita ne pregori, već da ostane zlatno žuta. Pitu prohladiti pre sečenja, ali je NE POKRIVATI krpom, kako bi ostala krckava, što joj daje posebnu draž. Iseći na parčiće i posuti ih prah šećerom.
Нема коментара:
Постави коментар