Sastojci:
Kora:
6 jaja
6 kašika šećer
6 kašika kakao
1/2 kesica brašno za pecivo
3 kašike brašna
2,5dl soka od narandže
Fil:
2 jaja
2 kašike šećera
2dl mleka
1 kašika brašna
2 štangle čokolade
1 kesica vanile
250g margarina
3 veće banane
100g mlevenog keksa
2 kašike šećer u prahu
Za dekoraciju:
100g šlaga u prahu
mineralna, gazirana voda
Priprema:
Kora:
Belanca penasto umutiti sa šećerom, dodavati žumanca jedno po jedno i mutiti dok se ne pojave mehurići. U jednoj posudici izmešati brašno, prašak za pecivo i kakao zatim tu mešavinu pažljivo umešati u umućena jaja. Dublji četvrtasti pleh obložiti papirom za pečenje i ispeći koru na umerenoj temperaturi. Pečenu koru prohladiti, prevrnuti na tacnu, skinuti papir i zaliti sokom od narandže.
Fil:
Umutiti dva jaja sa šećerom, vanilom, brašnom i mlekom i kuvati na pari dok se ne zgusne, zatim dodati i čokoladu.Sve lepo izmešati i ostaviti da se ohladi.Margarin penasto umutiti sa šećerom u prahu, a banane izgnječiti viljuškom i umešati u umućeni margarin.Kad se krem ohladi dobro umutiti zajedno sa margarinom i bananama, zatim u fil umešati mleveni keks.
Dekoracija:
Dekoracija:
Ovim filom premazati koru i staviti u frižider da se stegne.Umutiti šlag sa mineralnom vodom i premazati preko kolača.
Нема коментара:
Постави коментар