четвртак, 20. септембар 2012.

Kapri torta

Sastojci:
  tri manje kutije piškota
  četiri kesice pudinga od jagode
  kilogram jagoda
  litar gustog soka od jagoda
  250 gr maslaca + 70 g 
  pet kesica vanil šećera
  20 kašika šećera
  600 ml mleka
  100 g čokolade
  devet kašika želatina
  četiri kesice šlaga

Priprema:

 Poređati piškote po dnu velikog pleha. Sav puding i šećer sjediniti u malo soka i skuvati uz ostatak soka kao i svaki puding, pa rashlađen preliti preko piškota. Kada se ohladi, staviti prvi sloj jagoda. Želatin i vanilin šečer skuvati u 600ml mleka, ohladiti i dodati umućen maslac. Masu fino sjediniti i sipati preko voća. Preliti istopljenom čokoladom u maslacu. Na kraju umutiti šlag i ukrasiti tortu. 
Kapri torta

Нема коментара:

Постави коментар