Sastojci:
tri manje kutije piškota
četiri kesice pudinga od jagode
kilogram jagoda
litar gustog soka od jagoda
250 gr maslaca + 70 g
pet kesica vanil šećera
20 kašika šećera
600 ml mleka
100 g čokolade
devet kašika želatina
četiri kesice šlaga
Priprema:
Poređati piškote po dnu velikog pleha. Sav puding i šećer sjediniti u malo soka i skuvati uz ostatak soka kao i svaki puding, pa rashlađen preliti preko piškota. Kada se ohladi, staviti prvi sloj jagoda. Želatin i vanilin šečer skuvati u 600ml mleka, ohladiti i dodati umućen maslac. Masu fino sjediniti i sipati preko voća. Preliti istopljenom čokoladom u maslacu. Na kraju umutiti šlag i ukrasiti tortu.
tri manje kutije piškota
četiri kesice pudinga od jagode
kilogram jagoda
litar gustog soka od jagoda
250 gr maslaca + 70 g
pet kesica vanil šećera
20 kašika šećera
600 ml mleka
100 g čokolade
devet kašika želatina
četiri kesice šlaga
Priprema:
Poređati piškote po dnu velikog pleha. Sav puding i šećer sjediniti u malo soka i skuvati uz ostatak soka kao i svaki puding, pa rashlađen preliti preko piškota. Kada se ohladi, staviti prvi sloj jagoda. Želatin i vanilin šečer skuvati u 600ml mleka, ohladiti i dodati umućen maslac. Masu fino sjediniti i sipati preko voća. Preliti istopljenom čokoladom u maslacu. Na kraju umutiti šlag i ukrasiti tortu.
Нема коментара:
Постави коментар