четвртак, 20. септембар 2012.

Rolat sa kafom

Sastojci:
Za koru:
 300 g mlevenog keksa
 200 g kokosovog brašna
 250 g šećera u prahu
 1 belance
 1 šolja jake crne kafe (preporuka je 4 kašičice kafe na jednu šolju)
Za fil:
 250 g margarina za kolače
 100 g šećera u prahu
 1 žumance
 3 rebra topljene čokolade

Za glazuru:
 50 g čokolade za kuvanje
 4-5 kašika ulja

Priprema: 

Umutiti belance, dodati keks, kokos, šećer u prahu i kafu, pa dobro izmiksati. Ovo testo rastanjiti oklagijom na foliji, da se dobije oblik pravougaonika. Umutiti margarin sa šećerom i žumancetom, pa dodati topljenu čokoladu. Ovaj fil naneti preko kore. Rolat uviti i preko isfilovati glazurom od čokolade. 
Rolat sa kafom

Нема коментара:

Постави коментар