Sastojci:
100 ml slatke pavlake
150 g čokolade za kuvanje
100 g margarina
1 vanilin šećer (burbon)
80-150 g šećera u prahu (ovisi koliko volite, da vam je slatko)
100 g mlevene plazme
Za glaziranje pralina:
150 g čokolade
50 g margarina
1 kašika ulja
Priprema:
Na niskoj temperaturi otopiti u slatkoj pavlaci čokoladu, margarin, vanilin šećer i šećer u prahu. Pazite da ne zakipi. Dodati mleveni keks i sve dobro sjediniti i ostaviti da se dobro ohladi.
Praviti kuglice i svaku umočiti u otopljenu čokoladu, stavljati praline na papir za pečenje i pustiti da se čokolada stegne, pa ih ako želite još malo prošarajte s čokoladnom glazurom.
100 ml slatke pavlake
150 g čokolade za kuvanje
100 g margarina
1 vanilin šećer (burbon)
80-150 g šećera u prahu (ovisi koliko volite, da vam je slatko)
100 g mlevene plazme
Za glaziranje pralina:
150 g čokolade
50 g margarina
1 kašika ulja
Priprema:
Na niskoj temperaturi otopiti u slatkoj pavlaci čokoladu, margarin, vanilin šećer i šećer u prahu. Pazite da ne zakipi. Dodati mleveni keks i sve dobro sjediniti i ostaviti da se dobro ohladi.
Praviti kuglice i svaku umočiti u otopljenu čokoladu, stavljati praline na papir za pečenje i pustiti da se čokolada stegne, pa ih ako želite još malo prošarajte s čokoladnom glazurom.
Нема коментара:
Постави коментар