четвртак, 20. септембар 2012.

Čoko praline

Sastojci:
 100 ml slatke pavlake
 150 g čokolade za kuvanje
 100 g margarina
 1 vanilin šećer (burbon)
 80-150 g šećera u prahu (ovisi koliko volite, da vam je slatko)
 100 g mlevene plazme

Za glaziranje pralina:
 150 g čokolade
 50 g margarina
 1 kašika ulja

Priprema: 

Na niskoj temperaturi otopiti u slatkoj pavlaci čokoladu, margarin, vanilin šećer i šećer u prahu. Pazite da ne zakipi. Dodati mleveni keks i sve dobro sjediniti i ostaviti da se dobro ohladi.
Praviti kuglice i svaku umočiti u otopljenu čokoladu, stavljati praline na papir za pečenje i pustiti da se čokolada stegne, pa ih ako želite još malo prošarajte s čokoladnom glazurom.
 
Čoko praline

Нема коментара:

Постави коментар