Sastojci:
Mus od jagode:
300 g jagoda
3 kašike šećera
1 kašika višnjevače ili soka od višanja
3 kašike šećera
1 kašika višnjevače ili soka od višanja
Beli mus:
200 g bele čokolade, sitno seckane
0,5 dl (1/2 l) mleka
2,5 dl (1/4 l) slatke pavlake
1 kesica Kremfix-a
1 kesica Vanilin šećera
2 belanca
1/2 kašičice praška za pecivo
0,5 dl (1/2 l) mleka
2,5 dl (1/4 l) slatke pavlake
1 kesica Kremfix-a
1 kesica Vanilin šećera
2 belanca
1/2 kašičice praška za pecivo
Priprema:
Mus od jagode:
Operite voće i odstranite peteljke (ostavite 3 lepe jagode po strani za ukrašavanje). Pomešajte jagode sa šećerom i ispasirajte. Dodajte višnjevaču ili sok od višanja i mutite još malo.
Beli mus:
Otopite čokoladu u činiji, na pari, povremeno promešajte. Postepeno dodajte mleko u tečnu čokoladu i mešajte sve dok ne dobijete ujednačeni krem bez gromuljica. Izvadite činiju iz vodene kupke i ostavite da se smesa ohladi na sobnu temperaturu.
Umutite slatku pavlaku sa Kremfix-om i Burbon vanilin šećerom i pažljivo umešajte u ohlađeni čokoladni krem. Belance umutite sa praškom za pecivo u čvrst šne i pažljivo (nikako mikserom) umešajte prvo jednu polovinu, a potom ostatak u smesu, koja obavezno mora da ostane vazdušasta (ne mešajte predugo niti prejako!). Sada u 6 visokih čaša sipajte naizmenično mus i smesu od jagoda, završite sa belim musom i ukrasite polutkama jagoda.
Нема коментара:
Постави коментар