Sastojci: 10 belanaca
300g šećera
kašika brašna
300g krupno mlevenog neslanog pečenog kikirikija
10 žumanaca
250g šećera
250g margarina
100g crne čokolade
100g bele čokolade
2 "Snikers" čokoladice
Za glazuru:
100g čokolade
2 kašike ulja
Priprema:
Umutiti belanca sa šećerom, dodati mleveni kikiriki i brašno i sipati masu u nauljen i pobrašnjen okrugli kalup za torte. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta. Izvaditi i ohladiti. Žumanca pomešati sa šećerom i skuvati na pari. Kad se zgusne, skinuti sa vatre, dodati crnu čokoladu i ostaviti da se ohladi. Umešati margarin u masu pomoću miksera, a zatim dodati krupno rendanu belu čokoladu i "Snikers" čokoladice isečene na komadiće. Filom premazati tortu i staviti u frižider da se ohladi. Otopiti čokoladu sa uljem i preliti tortu. Dekorisati po želji.
300g šećera
kašika brašna
300g krupno mlevenog neslanog pečenog kikirikija
10 žumanaca
250g šećera
250g margarina
100g crne čokolade
100g bele čokolade
2 "Snikers" čokoladice
Za glazuru:
100g čokolade
2 kašike ulja
Priprema:
Umutiti belanca sa šećerom, dodati mleveni kikiriki i brašno i sipati masu u nauljen i pobrašnjen okrugli kalup za torte. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta. Izvaditi i ohladiti. Žumanca pomešati sa šećerom i skuvati na pari. Kad se zgusne, skinuti sa vatre, dodati crnu čokoladu i ostaviti da se ohladi. Umešati margarin u masu pomoću miksera, a zatim dodati krupno rendanu belu čokoladu i "Snikers" čokoladice isečene na komadiće. Filom premazati tortu i staviti u frižider da se ohladi. Otopiti čokoladu sa uljem i preliti tortu. Dekorisati po želji.
Нема коментара:
Постави коментар