четвртак, 20. септембар 2012.

Čizkejk

Sastojci: 300g mlevene plazme
 125g otopljenog putera
 1 limun sok

 1 pomorandža sok
 300g voćne mešavine: malina, kupina, jagoda…
 150g šećera
 2 kašike gustina
 80ml vode
 500g slatke pavlake
 150 g šećera u prahu
 500g Ala kajmaka (krem sir) 

Priprema: 

Mlevenu plazmu natopite sokom od limuna i pomorandže. Dodajte prohlađen, otopljen puter. Sve dobro izmešajte da se sjedini. Stavite u okrugli pleh i rasporedite u tanju koru. (Najbolje je koristiti pleh sa koga kasnije može da se skine obruč) Stavite u frižider.
Voće pospete sa šećerom, dodajte vodu i stavite da se prokuva. Kad provri, malo kuvati pa dodati 2 kašike gustina i mešati dok se ne zgusne. Ostaviti da se prohladi. 
Umutite slatku pavlaku, dodajte šećer u prahu i još malo mutite. Zatim stavite i sir. Sve dobro sjedinite. Premažete koricu. Rasporedite voćni fil preko i sve stavite u frižider da se ohladi i još malo stegne.

Čizkejk

Нема коментара:

Постави коментар