Sastojci: 300g mlevene plazme
125g otopljenog putera
1 limun sok
1 pomorandža sok
300g voćne mešavine: malina, kupina, jagoda…
150g šećera
2 kašike gustina
80ml vode
500g slatke pavlake
150 g šećera u prahu
500g Ala kajmaka (krem sir)
Priprema:
Mlevenu plazmu natopite sokom od limuna i pomorandže. Dodajte prohlađen, otopljen puter. Sve dobro izmešajte da se sjedini. Stavite u okrugli pleh i rasporedite u tanju koru. (Najbolje je koristiti pleh sa koga kasnije može da se skine obruč) Stavite u frižider.
Voće pospete sa šećerom, dodajte vodu i stavite da se prokuva. Kad provri, malo kuvati pa dodati 2 kašike gustina i mešati dok se ne zgusne. Ostaviti da se prohladi.
Umutite slatku pavlaku, dodajte šećer u prahu i još malo mutite. Zatim stavite i sir. Sve dobro sjedinite. Premažete koricu. Rasporedite voćni fil preko i sve stavite u frižider da se ohladi i još malo stegne.
125g otopljenog putera
1 limun sok
1 pomorandža sok
300g voćne mešavine: malina, kupina, jagoda…
150g šećera
2 kašike gustina
80ml vode
500g slatke pavlake
150 g šećera u prahu
500g Ala kajmaka (krem sir)
Priprema:
Mlevenu plazmu natopite sokom od limuna i pomorandže. Dodajte prohlađen, otopljen puter. Sve dobro izmešajte da se sjedini. Stavite u okrugli pleh i rasporedite u tanju koru. (Najbolje je koristiti pleh sa koga kasnije može da se skine obruč) Stavite u frižider.
Voće pospete sa šećerom, dodajte vodu i stavite da se prokuva. Kad provri, malo kuvati pa dodati 2 kašike gustina i mešati dok se ne zgusne. Ostaviti da se prohladi.
Umutite slatku pavlaku, dodajte šećer u prahu i još malo mutite. Zatim stavite i sir. Sve dobro sjedinite. Premažete koricu. Rasporedite voćni fil preko i sve stavite u frižider da se ohladi i još malo stegne.
Нема коментара:
Постави коментар