Sastojci: (za 20 išlera)
Testo
300 g brašna
300 g maslaca ili margarina
150 g šećera u prahu
150 g mlevenih oraha
2 žumanca
rendana limunova kora
Priprema:
Od svih sastojaka brzo umesite testo. Omotajte ga folijom i ostavite tako 30 minuta. Rernu zagrejte na 210 stepeni. Testo istanjite oklagijom, približno debiljne četiri milimetra i isecite 40 okruglih tortica obima pet centimetara. Položite ih na pleh u koji ste prethodno postavili papir za pečenje i pecite osam minuta, zatim ih ohladite. Polovinu tortica napunite kremom iz šprica. Poklopite ih i prelijte čokoladnom glazurom.
Testo
300 g brašna
300 g maslaca ili margarina
150 g šećera u prahu
150 g mlevenih oraha
2 žumanca
rendana limunova kora
Priprema:
Od svih sastojaka brzo umesite testo. Omotajte ga folijom i ostavite tako 30 minuta. Rernu zagrejte na 210 stepeni. Testo istanjite oklagijom, približno debiljne četiri milimetra i isecite 40 okruglih tortica obima pet centimetara. Položite ih na pleh u koji ste prethodno postavili papir za pečenje i pecite osam minuta, zatim ih ohladite. Polovinu tortica napunite kremom iz šprica. Poklopite ih i prelijte čokoladnom glazurom.
Нема коментара:
Постави коментар