Sastojci:
Za koru:
7 jaja,
7 kašika šećera,
7 kašika brašna,
1 kesica praška za pecivo.
Za sirup:
Dve šoljice šećera,
Tri šoljice vode.
Za fil:
1 l jogurta,
500 g šećera,
400 ml kisele pavlake,
700 g kupina,
5 kašika gustina,
malo vode,
dva šlaga.
Priprema:
Kora:
Umutiti jaja i šećer pa dodati brašno i prašak za pecivo.
Dobijenu masu sipati u podmazan i brašnom posut pleh i peći.
Sirup:
Pomešati dve šoljice šećera i tri šoljice vode i ostaviti na vatri da proključa.
Vrućim sirupom preliti hladnu koru.
Fil:
Pomešati jogurt i šećer i ostaviti da provri.
Dodati pavlaku i kupine i kuvati dok ne omekšaju kupine.
Dodati gustin rastvoren u vodi i kuvati mešajući dok se ne zgusne.
Preliti koru i ostaviti da se ohladi.
Po želji, ukrasiti šlagom.
Нема коментара:
Постави коментар