петак, 5. октобар 2012.

Kremasti kolač sa jagodama

Sastojci 
3 pudinga od jagode

  • 6 dl mleka
  • 7 kašika šećera
  • 3 kašike kisele pavlake
  • 5 dl slatke pavlake
  • 400 g jagoda
  • 4 kašika šećera
  • 10 g želatina u prahu
  • 2 šlaga ili šlag krema
  • 200 g keksa za podlogu
  • Priprema

    Sipati puding i u topao umešati slatku pavlaku. želatin staviti u vodu da nabubri, pa posle 10-ak minuta staviti da se otopi. Jagode izmiksati pa dodati u cvrsto umućenu slatku pavlaku sa šećerom. Ručno izmešati pa dodati istopljen želatin Keks natopiti u mleku, a preko sipati puding. Kada se ohladi staviti smesu od slatke pavlake, jagoda i želatina. Ostaviti nekoliko sati u frižider da se ohladi.

Нема коментара:

Постави коментар