четвртак, 20. септембар 2012.

Kolač od keksa i čokolade

Sastojci:
 125g mlevenog keksa
60g putera
1 kašika kakaa
175g čokolade
 500g krem sira
 150g šećera
 3 jaja
 3 žumanca
 150ml kiselog mleka
 75g seckane čokolade
 125ml slatke pavlake
 1 kašika meda

Priprema: 

Pomešajte keks, puter i kakao. Stavite testo u pleh za pečenje i stavite u zamrzivač. Ugrejte rernu na 180C. Rastopite čokoladu. Miksajte krem sir dok ne omekša i sipajte šećer, cela jaja, žumanca i kiselo mleko. Sipajte kakao i rastopljenu čokoladu. Izvadite koru iz zamrzivača i preko njega prelijte preliv. Pecite 110C. Za preliv pomešajte seckanu čokoladu, slatku pavlaku i med pa prelijte preko ohlađenog kolača. 
Kolač od keksa i čokolade

Нема коментара:

Постави коментар