Sastojci:2 belanaca
12 kašika šećera
12 kašika mekog brašna
1/2 kesice praška za pecivo
Za preliv:
1l mleka
7-8 kašika šećera
Za fil:
12 žumanaca
200g šećera
10 kašika oštrog brašna
1l mleka
500g margarina ili maslaca
1/2l slatke pavlake
Priprema:
U belanca dodajte so pa mutite mikserom dodajući jednu po jednu kašiku šećera dok ne dobijete čvrst šam. Dodajte jednu po jednu kašiku brašna u belanca i lagano mešajte kašikom.
Od ove mase ispecite jednu veliku koru koju ćete kasnije podeliti na dva dela. Pecite na 180 C na papiru za pečenje dok kora blago ne porumeni i odvoji se od zidova pleha.
Preliv teba da bude vruć, a kora hladna. Dakle, ohlađenu koru prelijte sa vrelim 1/2l zaslađenim mlekom i ostavite tako 7 do 8 sati da lepo upije. Kad se prohladi mleko, plehove sa korama prebacite u frižider. Kore je nakon isteka tog vremena, a pre filovanja , potrebno prebaciti na krpe da otstoje 15-20min, kako bi krpe upile višak mleka.
Fil:
U žumanca dodajte kristal šećer i mikserom mutite dok ne "pobele". Dodajte brašno i malo hladnog mleka (od onog 1l) i izmiksajte da nema grudvica. Mleko staviti da uzavri.Skloniti ga sa vatre pa dodati masu od žumanaca. Penasto mikserom umutite margarin ili maslac. Umutite slatku pavlaku pa jedan manji deo ostavite za premazivanje torte odozgo, a veći deo šlaga lagano umešajte u fil od žumanaca i margarina.
12 kašika šećera
12 kašika mekog brašna
1/2 kesice praška za pecivo
Za preliv:
1l mleka
7-8 kašika šećera
Za fil:
12 žumanaca
200g šećera
10 kašika oštrog brašna
1l mleka
500g margarina ili maslaca
1/2l slatke pavlake
Priprema:
U belanca dodajte so pa mutite mikserom dodajući jednu po jednu kašiku šećera dok ne dobijete čvrst šam. Dodajte jednu po jednu kašiku brašna u belanca i lagano mešajte kašikom.
Od ove mase ispecite jednu veliku koru koju ćete kasnije podeliti na dva dela. Pecite na 180 C na papiru za pečenje dok kora blago ne porumeni i odvoji se od zidova pleha.
Preliv teba da bude vruć, a kora hladna. Dakle, ohlađenu koru prelijte sa vrelim 1/2l zaslađenim mlekom i ostavite tako 7 do 8 sati da lepo upije. Kad se prohladi mleko, plehove sa korama prebacite u frižider. Kore je nakon isteka tog vremena, a pre filovanja , potrebno prebaciti na krpe da otstoje 15-20min, kako bi krpe upile višak mleka.
Fil:
U žumanca dodajte kristal šećer i mikserom mutite dok ne "pobele". Dodajte brašno i malo hladnog mleka (od onog 1l) i izmiksajte da nema grudvica. Mleko staviti da uzavri.Skloniti ga sa vatre pa dodati masu od žumanaca. Penasto mikserom umutite margarin ili maslac. Umutite slatku pavlaku pa jedan manji deo ostavite za premazivanje torte odozgo, a veći deo šlaga lagano umešajte u fil od žumanaca i margarina.
Нема коментара:
Постави коментар