четвртак, 20. септембар 2012.

Švarcvald torta

Sastojci: 6 jaja
 100g šećera
 vanila
 4 kašike kakaa
 100g brašna
50g oraha
 rum 

 cimet
Fil:
 Kompot od višanja
 2 dl soka od kompota
 liker od višnje
 3 kašike šećera
 gustin
 7,5dl slatke pavlake
 mrvice od čokolade

Priprema: 

Zagrejte rernu na 180C. Umutite mikserom belanca, šećer, vanilu i žumanca. Sipajte kakao, cimet i brašno. Kada bude dobro umućeno sipajte orahe i rum. Stavite u pleh i pecite 40 minuta. Za fil, u malo soka od kompota razmutite gustin. Ostali sok stavite da se kuva sa šećerom i likerom. Sipajte sok sa gustinom i čekajte da se zgusne. Pomešajte sa višnjma. Umutite slatku pavlaku. Ohlađenu koru isecite na tri dela. Prvi deo namažite šlagom i stavite pola fila od višanja. Stavite drugu koru i ponovite. Treći deo i celu tortu namažite šlagom i čokoladnim mrvicama. 

Švarcvald torta

Нема коментара:

Постави коментар