Sastojci: 6 jaja
100g šećera
vanila
4 kašike kakaa
100g brašna
50g oraha
rum
cimet
Fil:
Kompot od višanja
2 dl soka od kompota
liker od višnje
3 kašike šećera
gustin
7,5dl slatke pavlake
mrvice od čokolade
Priprema:
Zagrejte rernu na 180C. Umutite mikserom belanca, šećer, vanilu i žumanca. Sipajte kakao, cimet i brašno. Kada bude dobro umućeno sipajte orahe i rum. Stavite u pleh i pecite 40 minuta. Za fil, u malo soka od kompota razmutite gustin. Ostali sok stavite da se kuva sa šećerom i likerom. Sipajte sok sa gustinom i čekajte da se zgusne. Pomešajte sa višnjma. Umutite slatku pavlaku. Ohlađenu koru isecite na tri dela. Prvi deo namažite šlagom i stavite pola fila od višanja. Stavite drugu koru i ponovite. Treći deo i celu tortu namažite šlagom i čokoladnim mrvicama.
100g šećera
vanila
4 kašike kakaa
100g brašna
50g oraha
rum
cimet
Fil:
Kompot od višanja
2 dl soka od kompota
liker od višnje
3 kašike šećera
gustin
7,5dl slatke pavlake
mrvice od čokolade
Priprema:
Zagrejte rernu na 180C. Umutite mikserom belanca, šećer, vanilu i žumanca. Sipajte kakao, cimet i brašno. Kada bude dobro umućeno sipajte orahe i rum. Stavite u pleh i pecite 40 minuta. Za fil, u malo soka od kompota razmutite gustin. Ostali sok stavite da se kuva sa šećerom i likerom. Sipajte sok sa gustinom i čekajte da se zgusne. Pomešajte sa višnjma. Umutite slatku pavlaku. Ohlađenu koru isecite na tri dela. Prvi deo namažite šlagom i stavite pola fila od višanja. Stavite drugu koru i ponovite. Treći deo i celu tortu namažite šlagom i čokoladnim mrvicama.
Нема коментара:
Постави коментар