Sastojci:
Za testo:
1 ½ šolja brašna
1/3 šolje kakaa
1 kašičica praška za pecivo
1 kašičica soli
1 šolja šećera
½ šolje ulja
1 šolja mleka
1 kašičica ekstrakta vanile
½ kašika sirćeta
Za krem:
3 kašike putera
120g (4 oz) gorke čokolade za kuvanje
5 kašika toplog mleka
2 šolje šećera u prahu
¼ kašičica soli
½ kašičica ekstrakta vanile
Priprema:
Zagrejte rernu na 175C (350F). Pripremite pleh za kapkejks. Takođe, stavite korpice u rupe na plehu i poprskajte ih sprej uljem. Prosejte brašno, i u njega dodajte prosejan kakao, zatim so, prašak za pecivo. Sve dobro izmešajte. U drugoj posudi pomešajte šećer, mleko, ulje, ekstrakt vanile i sirće. Izmiksujte suve i vlažne sastojke dok testo ne postane glatko.Sipajte smesu u kapice na plehu i stavite da se peče u rerni oko 20-25 minuta, zavisi od rerne. Kad mislite da su kapkejk gotove probajte sa trikom sa čačkalicom. Probušite kapkejk sa čačkalicom sve do pleha, izvadite je i ukoliko se na njoj zadržalo testo znači da se još nije ispekla dobro.Kada su gotove izvadite kapkejk iz pleha i ostavite da se ohlade. Na slici dole se vidi kako kolač izgleda bez krema.
Priprema krema: Dok se kapkejk hlade napravite krem. U staklenom sudu, na pari, otopite čokoladu i puter, uz mešanje. U posebnoj posudi pomešajte prosejani šećer u prahu i so. Sipajte toplo mleko i mešajte dok se šećer ne istopi. Umešajte vanilin ekstrakt. Dodajte šećeru rastopljenu čokoladu i puter i mešajte mikserom na najačoj brzini dok smesa ne postane dovoljno gusta. Stavite krem u frižider da se dodatno stvrdne ukoliko želite da dekorišete sa špricom, kao na slici. Umesto toga možete samo da nanesete krem nožem na vrh kapkejks.
Za testo:
1 ½ šolja brašna
1/3 šolje kakaa
1 kašičica praška za pecivo
1 kašičica soli
1 šolja šećera
½ šolje ulja
1 šolja mleka
1 kašičica ekstrakta vanile
½ kašika sirćeta
Za krem:
3 kašike putera
120g (4 oz) gorke čokolade za kuvanje
5 kašika toplog mleka
2 šolje šećera u prahu
¼ kašičica soli
½ kašičica ekstrakta vanile
Priprema:
Zagrejte rernu na 175C (350F). Pripremite pleh za kapkejks. Takođe, stavite korpice u rupe na plehu i poprskajte ih sprej uljem. Prosejte brašno, i u njega dodajte prosejan kakao, zatim so, prašak za pecivo. Sve dobro izmešajte. U drugoj posudi pomešajte šećer, mleko, ulje, ekstrakt vanile i sirće. Izmiksujte suve i vlažne sastojke dok testo ne postane glatko.Sipajte smesu u kapice na plehu i stavite da se peče u rerni oko 20-25 minuta, zavisi od rerne. Kad mislite da su kapkejk gotove probajte sa trikom sa čačkalicom. Probušite kapkejk sa čačkalicom sve do pleha, izvadite je i ukoliko se na njoj zadržalo testo znači da se još nije ispekla dobro.Kada su gotove izvadite kapkejk iz pleha i ostavite da se ohlade. Na slici dole se vidi kako kolač izgleda bez krema.
Priprema krema: Dok se kapkejk hlade napravite krem. U staklenom sudu, na pari, otopite čokoladu i puter, uz mešanje. U posebnoj posudi pomešajte prosejani šećer u prahu i so. Sipajte toplo mleko i mešajte dok se šećer ne istopi. Umešajte vanilin ekstrakt. Dodajte šećeru rastopljenu čokoladu i puter i mešajte mikserom na najačoj brzini dok smesa ne postane dovoljno gusta. Stavite krem u frižider da se dodatno stvrdne ukoliko želite da dekorišete sa špricom, kao na slici. Umesto toga možete samo da nanesete krem nožem na vrh kapkejks.
Нема коментара:
Постави коментар