Sastojci:
250g malina
200g tamne čokolade
200 ml slatke pavlake za šlag
180g brašna
2 kašike praška za pecivo
2 vanil šećera
130g smeđeg šećera
2 jaja
75g maslaca
Priprema:
Za biskvit dugo miksati jaja sa šećerom i vodom, a onda dodati sve ostale sastojke. Peći u kalupu za tortu 25 minuta na 180 stepeni.
Maline i šećer staviti na vatru i lagano kuvati dok se šećer ne otopi, odvojiti par kašika soka. S malo vode razmutiti gustin i ukuvati u maline.
Smesa se, dok je još topao stavi na oba dela biskvita. Za fil se rastopi čokolada u slatkoj pavlaci, a kad se dobro ohladi treba umiksati u čvrst šlag.
Slaže se:
biskvit – maline – fil – biskvit – maline – fil.
250g malina
200g tamne čokolade
200 ml slatke pavlake za šlag
180g brašna
2 kašike praška za pecivo
2 vanil šećera
130g smeđeg šećera
2 jaja
75g maslaca
Priprema:
Za biskvit dugo miksati jaja sa šećerom i vodom, a onda dodati sve ostale sastojke. Peći u kalupu za tortu 25 minuta na 180 stepeni.
Maline i šećer staviti na vatru i lagano kuvati dok se šećer ne otopi, odvojiti par kašika soka. S malo vode razmutiti gustin i ukuvati u maline.
Smesa se, dok je još topao stavi na oba dela biskvita. Za fil se rastopi čokolada u slatkoj pavlaci, a kad se dobro ohladi treba umiksati u čvrst šlag.
Slaže se:
biskvit – maline – fil – biskvit – maline – fil.
Нема коментара:
Постави коментар