Sastojci:
Za koru:
4 jajeta
4 šoljice šećera
4 šoljice ulja
4 šoljice mleka
1 prašak za pecivo
1 kašika kakaoa
4 šoljice brašna (ako treba dodati još malo)
4 šoljice šećera
4 šoljice ulja
4 šoljice mleka
1 prašak za pecivo
1 kašika kakaoa
4 šoljice brašna (ako treba dodati još malo)
Za fil:
1 čaša mleka
1 čaša šećera
1 čaša vode
150 g mlevenih oraha
150 g margarina
ostatak kore
1 čaša šećera
1 čaša vode
150 g mlevenih oraha
150 g margarina
ostatak kore
Za ukras:
1 šlag
plava boja (za šlag)
šarene mrvice (za ukrašavanje)
plava boja (za šlag)
šarene mrvice (za ukrašavanje)
Priprema:
Umutiti sve sastojke i ispeći koru. Kada se kora ohladi, preliti gustim sokom (po sopstvenom izboru, ne previše), pa čašicom vadite krugove, a ostatak izdrobite i stavite u fil. Mleko, šećer i vodu malo ukuvati, dodati margarin i još malo kuvati, dodati mlevene orahe i ostatak od kore. Umutiti šlag, pa podeliti na dva dela, u jedan deo dodati plavu boju za šlag, jedan ostaje beo. Na svaki krug staviti fil, beli šlag, pa preko plavi šlag. Može se ukrasiti šarenim mrvicama ili na vrhu staviti po jednu višnju.

Нема коментара:
Постави коментар