четвртак, 20. септембар 2012.

Krempita


Sastojci: 
Za patišpanj: 
5 zumanaca
5 kašika šećera
8 kašika mleka
2 kašike zejtina
6 kašika brašna 
Fil: 
4 pudinga od vanile
1l vode
šećara po potrebi
5 belanaca
10 kašika šećera 
Priprema: 
 Umutiti dobro zumanca i secer, dodati mleko i zejtin, a zatim brasno koje lagano umesamo kasikom. Ovu smesu staviti u cetvrtastu tepsiju, premazanu zejtinom i posutu brasnom, i ispeci.Kada se patispanj ohladi preliti ga filom.Razmutiti puding sa malo vode. Staviti u dublju serpu 1l vode i otprilike 2 kasike secera a ukoliko volite sladje poslastice moze i vise. Dok voda ne prokuva u drugoj posudi dobro umutiti sam od belanaca i secera. Kad skuvate puding odmah ubacujemo sam od belanaca i mesamo mikserom dok se sve dobro ne sjedini. Pripremljenim filom odma zalijemo patispanj. 
http://img148.imageshack.us/img148/2044/kolac021a.jpg

Нема коментара:

Постави коментар