Sastojci:
Za patišpanj:
5 zumanaca
5 kašika šećera
8 kašika mleka
2 kašike zejtina
6 kašika brašna
Fil:
4 pudinga od vanile
1l vode
šećara po potrebi
5 belanaca
10 kašika šećera
Priprema:
Umutiti dobro zumanca i secer, dodati mleko i zejtin, a zatim brasno koje lagano umesamo kasikom. Ovu smesu staviti u cetvrtastu tepsiju, premazanu zejtinom i posutu brasnom, i ispeci.Kada se patispanj ohladi preliti ga filom.Razmutiti puding sa malo vode. Staviti u dublju serpu 1l vode i otprilike 2 kasike secera a ukoliko volite sladje poslastice moze i vise. Dok voda ne prokuva u drugoj posudi dobro umutiti sam od belanaca i secera. Kad skuvate puding odmah ubacujemo sam od belanaca i mesamo mikserom dok se sve dobro ne sjedini. Pripremljenim filom odma zalijemo patispanj.


Нема коментара:
Постави коментар