Sastojci:
biskvit
6 jaja
2 kašike vrele vode
150g šećera u prahu
60g brašna
50g mlevenih oraha
1 vanilin šećer
Fil:
400 ml mleka
1 puding od vanile
200g maslaca
150g šećera u prahu
2-3 banane
3-4 kašike čokoladnih mrvica
2 šlag kreme
2 kašike eurokrema
3 kašike mlevenih oraha
Priprema:
Penasto umutite žumanca sa 75g šećera u prahu. Dodajte 2 kašike vrele vode i mutite dok se masa zgusne i postane bleđa. Belanca umutite u čvrst sneg, dodajte preostali šećer i vanilin šećer. U umućena žumanca dodajte lagano brašno sa mlevenim orasima.
Postepeno dodajte sneg od belanaca i pažljivo promešajte testo. Pecite na pleh obložen papirom za pečenje na 180 °C, 20 min.
Ispečenu koru odmah izručite na krpu, posutu šećerom i zarolajte u rolat.
Za fil skuvajte puding u 400 ml mleka i pustite da se ohladi na sobnu temperaturu. Da vam se nebi stvorila kora na pudingu prespite ga malo sa šećerom. Omekšali maslac umutite sa šećerom u prahu, postepeno sjedinite sa pudingom. U fil dodajte čokoladne mrvice i dobro promešajte, ostavite ga 30 min. u frižideru.Odmotajte krpu sa biskvitom i nanesite fil preko čitavog biskvita. Banane oljuštite, odstranite im krajeve i posložite jednu do druge na vrhu biskvita. Biskvit lagano urolajte i ukrasite šlag kremom, mlevenim orasima i rastopljenim eurokremom.
biskvit
6 jaja
2 kašike vrele vode
150g šećera u prahu
60g brašna
50g mlevenih oraha
1 vanilin šećer
Fil:
400 ml mleka
1 puding od vanile
200g maslaca
150g šećera u prahu
2-3 banane
3-4 kašike čokoladnih mrvica
2 šlag kreme
2 kašike eurokrema
3 kašike mlevenih oraha
Priprema:
Penasto umutite žumanca sa 75g šećera u prahu. Dodajte 2 kašike vrele vode i mutite dok se masa zgusne i postane bleđa. Belanca umutite u čvrst sneg, dodajte preostali šećer i vanilin šećer. U umućena žumanca dodajte lagano brašno sa mlevenim orasima.
Postepeno dodajte sneg od belanaca i pažljivo promešajte testo. Pecite na pleh obložen papirom za pečenje na 180 °C, 20 min.
Ispečenu koru odmah izručite na krpu, posutu šećerom i zarolajte u rolat.
Za fil skuvajte puding u 400 ml mleka i pustite da se ohladi na sobnu temperaturu. Da vam se nebi stvorila kora na pudingu prespite ga malo sa šećerom. Omekšali maslac umutite sa šećerom u prahu, postepeno sjedinite sa pudingom. U fil dodajte čokoladne mrvice i dobro promešajte, ostavite ga 30 min. u frižideru.Odmotajte krpu sa biskvitom i nanesite fil preko čitavog biskvita. Banane oljuštite, odstranite im krajeve i posložite jednu do druge na vrhu biskvita. Biskvit lagano urolajte i ukrasite šlag kremom, mlevenim orasima i rastopljenim eurokremom.
Нема коментара:
Постави коментар