четвртак, 20. септембар 2012.

Banana split rolat

Sastojci:
 biskvit
 6 jaja
 2 kašike vrele vode
 150g šećera u prahu
 60g brašna
 50g mlevenih oraha
 1 vanilin šećer

Fil:
 400 ml mleka
 1 puding od vanile
 200g maslaca
 150g šećera u prahu
 2-3 banane
 3-4 kašike čokoladnih mrvica
 2 šlag kreme
 2 kašike eurokrema
 3 kašike mlevenih oraha

Priprema: 

Penasto umutite žumanca sa 75g šećera u prahu. Dodajte 2 kašike vrele vode i mutite dok se masa zgusne i postane bleđa. Belanca umutite u čvrst sneg, dodajte preostali šećer i vanilin šećer. U umućena žumanca dodajte lagano brašno sa mlevenim orasima.
Postepeno dodajte sneg od belanaca i pažljivo promešajte testo. Pecite na pleh obložen papirom za pečenje na 180 °C, 20 min.
Ispečenu koru odmah izručite na krpu, posutu šećerom i zarolajte u rolat.
Za fil skuvajte puding u 400 ml mleka i pustite da se ohladi na sobnu temperaturu. Da vam se nebi stvorila kora na pudingu prespite ga malo sa šećerom. Omekšali maslac umutite sa šećerom u prahu, postepeno sjedinite sa pudingom. U fil dodajte čokoladne mrvice i dobro promešajte, ostavite ga 30 min. u frižideru.
Odmotajte krpu sa biskvitom i nanesite fil preko čitavog biskvita. Banane oljuštite, odstranite im krajeve i posložite jednu do druge na vrhu biskvita. Biskvit lagano urolajte i ukrasite šlag kremom, mlevenim orasima i rastopljenim eurokremom.
 
Banana split rolat

Нема коментара:

Постави коментар