Za podlogu:
300g mlevenog keksa
125g putera
sok od 1 limuna
sok od 1 pomorandže
Za krem:
½ l slatke pavlake
150g šećera u prahu
500g krem sira
Priprema:
Mleveni keks natopiti sokom od limuna i pomorandže. Puter istopiti u šerpici. Kada se prohladi dodati keksu. Dobro izmešate da se sjedini. Rasporediti u čaše i staviti u frižider. Umutiti slatku pavlaku, dodate šećer u prahu i još malo mutiti. Dodati sir, pa još jednom promešati. Preko podloge od keksa sipati krem i na vrh rasporediti maline.
Čiz kejk ostaviti u frižideru do posluživanja.
300g mlevenog keksa
125g putera
sok od 1 limuna
sok od 1 pomorandže
Za krem:
½ l slatke pavlake
150g šećera u prahu
500g krem sira
Priprema:
Mleveni keks natopiti sokom od limuna i pomorandže. Puter istopiti u šerpici. Kada se prohladi dodati keksu. Dobro izmešate da se sjedini. Rasporediti u čaše i staviti u frižider. Umutiti slatku pavlaku, dodate šećer u prahu i još malo mutiti. Dodati sir, pa još jednom promešati. Preko podloge od keksa sipati krem i na vrh rasporediti maline.
Čiz kejk ostaviti u frižideru do posluživanja.
Нема коментара:
Постави коментар