Sastojci:
165 gr maslaca
85 gr šećera
35 gr pirinačnog brašna
200 gr brašna
kašičica soli
sveže jagode
200 ml slatke pavlake
Priprema:
Zagrejte rernu na 170 stepeni. U većoj posudi pomešajte maslac i šećer dok ne postane jednolična smesa. U drugoj posudi prosejte obično i pirinačno brašno, pa dodajte maslac, so i mešajte koristeći se prstima. Dodajte preostalo brašno i sve pomešajte.
Kada ste zamesili, istanjite testo dok ne bude debljine oko 1 cm. Nakon toga, časom ili posebnim klaupom podelite testo na manje krugove. Postavite tako u rernu i pecite 20 minuta. U međuvremenu pomešajte slatku pavlaku sa smesom od maslaca i šećera i isecite jagode. Kada se biskviti ispeku, napunite ih pavlakom i jagodama.
165 gr maslaca
85 gr šećera
35 gr pirinačnog brašna
200 gr brašna
kašičica soli
sveže jagode
200 ml slatke pavlake
Priprema:
Zagrejte rernu na 170 stepeni. U većoj posudi pomešajte maslac i šećer dok ne postane jednolična smesa. U drugoj posudi prosejte obično i pirinačno brašno, pa dodajte maslac, so i mešajte koristeći se prstima. Dodajte preostalo brašno i sve pomešajte.
Kada ste zamesili, istanjite testo dok ne bude debljine oko 1 cm. Nakon toga, časom ili posebnim klaupom podelite testo na manje krugove. Postavite tako u rernu i pecite 20 minuta. U međuvremenu pomešajte slatku pavlaku sa smesom od maslaca i šećera i isecite jagode. Kada se biskviti ispeku, napunite ih pavlakom i jagodama.
Нема коментара:
Постави коментар