четвртак, 20. септембар 2012.

Britanski biskvit

Sastojci:
  165 gr maslaca
  85 gr šećera 
  35 gr pirinačnog brašna
  200 gr brašna
  kašičica soli
  sveže jagode
  200 ml slatke pavlake

Priprema: 

Zagrejte rernu na 170 stepeni. U većoj posudi pomešajte maslac i šećer dok ne postane jednolična smesa. U drugoj posudi prosejte obično i pirinačno brašno, pa dodajte maslac, so i mešajte koristeći se prstima. Dodajte preostalo brašno i sve pomešajte.
Kada ste zamesili, istanjite testo dok ne bude debljine oko 1 cm. Nakon toga, časom ili posebnim klaupom podelite testo na manje krugove. Postavite tako u rernu i pecite 20 minuta. U međuvremenu pomešajte slatku pavlaku sa smesom od maslaca i šećera i isecite jagode. Kada se biskviti ispeku, napunite ih pavlakom i jagodama.
 
Britanski biskvit

Нема коментара:

Постави коментар