четвртак, 20. септембар 2012.

Karamel torta

Sastojci: 750 ml mleka
 12 kašika brašna
 500g šećera
 50g maslaca
 50-100g čokolade

Priprema: 

Od 750ml mleka uzmite koliko je potrebno da se razmuti brašno, sjedinite da nema grudvica. Ostalo stavite da proključa i tada dodajte brašno. Mešajte žicom oko 5 minuta, dok ne zgusne. Možete odmah mikserom da radite, a možete i kad sklonite sa ringle.
U isto vreme stavite i šećer da se topi na laganijoj vatri, ali ne uključujte ringlu dok ne budete na pola posla sa mlekom i brašnom. Kad se šećer otopi i dobije karamel, ulijte spremljeni krem sa mlekom i sve zajedno mešajte dok se sve ne izjednači. Na kraju dodajte maslac i čokoladu.
 
Karamel torta

Нема коментара:

Постави коментар