Sastojci:
3 jaja
1 žumance
5 šoljica šećera
1 čaša mleka (200ml)
2 šoljice ulja
4 šoljice brašna
3 šoljice griza
rendana kora pomorandže
rendana kora limuna
2 kašike tečne vanile
1 prašak za pecivo
Nadev
3 velike jabuke
za posipanje 2 kesice vanilin šećera
Priprema:
Penasto umutiti šećer i jaja. Treba mutiti dok smesa ne postane penasta i skoro bela. Polako dodajte ostale sastojke. Dobro operite jednu veću pomorandžu i limun pa narendajte koru. Dodajte rendanu koru limuna i pomorandže, vanilu i prašak za pecivo pa špatulom pažljivo sjedinite. Vanilin šećer ostavite za kraj za posipanje. Jabuke dobro operite, oljuštite, presečite na 4 dela, odstranite semenke i isečite na tanje šnite. Poprskajte jabuke limunovim sokom.Obložite pleh masnim papirom (dimenzije pleha 29X34), izlijte testo u pleh i pažljivo i ravnomerno rasporedite jabuke preko testa. Rernu zagrejte na 200°C, ubacite pleh i smanjite temperaturu na 175°C. Pecite oko 30-35 min. u zavisnosti od rerne. Uglavnom, kada testo počne da se odvaja od ivice pleha i kada porumeni znači da je gotovo. Sačekajte da se kolač prohladi pa pospite vanilin šećerom.

Нема коментара:
Постави коментар