Sastojci:
Krem:
200 ml hladnog mleka
1 kutija Tiramisu krema
Pored toga:
1 konzerva polutki kajsija (ili domaći kompot od kajsije neto 240g)
100 ml espresso ili proceđene crne kafe
1 kašika konjaka
1 kesica Vanilin šećera
50 g piškota
malo kakao praha (neslađenog)
Krem:
Umutite krem od praška za Tiramisu i mleka u vrelom vodom ispranoj posudi, muteći mikserom kratko najmanjom, potom najvećom brzinom oko 3 minuta.
Dobro ocedite kajsije i sitno ih iseckajte. Pomešajte kafu, konjak i vanilin šećer. Stavite piškote u malu posudu ili dezertne čaše i nakapajte ih mešavinom kafe. Sada u slojevima rasporedite kajsije i Tiramisu krem.
Ostavite krem da odstoji u frižideru 2-3 sata.
Pre serviranja po želji ukrasite kriškama kajsija i pospite kakao prahom.
200 ml hladnog mleka
1 kutija Tiramisu krema
Pored toga:
1 konzerva polutki kajsija (ili domaći kompot od kajsije neto 240g)
100 ml espresso ili proceđene crne kafe
1 kašika konjaka
1 kesica Vanilin šećera
50 g piškota
malo kakao praha (neslađenog)
Krem:
Umutite krem od praška za Tiramisu i mleka u vrelom vodom ispranoj posudi, muteći mikserom kratko najmanjom, potom najvećom brzinom oko 3 minuta.
Dobro ocedite kajsije i sitno ih iseckajte. Pomešajte kafu, konjak i vanilin šećer. Stavite piškote u malu posudu ili dezertne čaše i nakapajte ih mešavinom kafe. Sada u slojevima rasporedite kajsije i Tiramisu krem.
Ostavite krem da odstoji u frižideru 2-3 sata.
Pre serviranja po želji ukrasite kriškama kajsija i pospite kakao prahom.

Нема коментара:
Постави коментар