Sastojci:
200 gr šećera
2 dl vode
200 gr čokolade
200 gr mlevenih oraha
10 jaja
Za glazuru:
marmelada
150 gr čokolade
0,5 dl slatke pavlake
Priprema:
Šećer i vodu pomešati i pustiti da provri. Dodati čokoladu i mešati dok se ne otopi. Zatim dodati orahe i ohladiti. Umutiti jaja i dodati ohlađenu smesu. Sve istresti u kalup i peći prvo na 150 C dok se po površini ne napravi korica, a zatim smanjiti temperaturu na 100 C i čačkalicom izbosti tortu. Torta se peče dok se iz torte ne izvuce čista čačkalica. Ohladiti i premazati marmeladom. Otopiti na pari čokoladu, dodati pavlaku, izmešati i preliti preko torte.
200 gr šećera
2 dl vode
200 gr čokolade
200 gr mlevenih oraha
10 jaja
Za glazuru:
marmelada
150 gr čokolade
0,5 dl slatke pavlake
Priprema:
Šećer i vodu pomešati i pustiti da provri. Dodati čokoladu i mešati dok se ne otopi. Zatim dodati orahe i ohladiti. Umutiti jaja i dodati ohlađenu smesu. Sve istresti u kalup i peći prvo na 150 C dok se po površini ne napravi korica, a zatim smanjiti temperaturu na 100 C i čačkalicom izbosti tortu. Torta se peče dok se iz torte ne izvuce čista čačkalica. Ohladiti i premazati marmeladom. Otopiti na pari čokoladu, dodati pavlaku, izmešati i preliti preko torte.
Нема коментара:
Постави коментар