четвртак, 20. септембар 2012.

Saher torta

Sastojci:
  200 gr šećera
  2 dl vode
  200 gr čokolade
  200 gr mlevenih oraha
  10 jaja

Za glazuru:
  marmelada
  150 gr čokolade
  0,5 dl slatke pavlake

Priprema: 

Šećer i vodu pomešati i pustiti da provri. Dodati čokoladu i mešati dok se ne otopi. Zatim dodati orahe i ohladiti. Umutiti jaja i dodati ohlađenu smesu. Sve istresti u kalup i peći prvo na 150 C dok se po površini ne napravi korica, a zatim smanjiti temperaturu na 100 C i čačkalicom izbosti tortu. Torta se peče dok se iz torte ne izvuce čista čačkalica. Ohladiti i premazati marmeladom. Otopiti na pari čokoladu, dodati pavlaku, izmešati i preliti preko torte. 
Saher torta

Нема коментара:

Постави коментар